cuba

Zonvakantie Cuba

Vakantie naar zonnig Cuba

Living la vida local! Cuba is een verrassende cocktail van koloniale steden, zwoele muziek, dikke sigaren, roestige oldtimers, hoge wolkenkrabbers en witte stranden. Dit Zuid-Amerikaanse eiland brengt u enerzijds naar het Oude Cuba met haar pastelkleurige gevels, wereldmonumenten en oldtimers. En anderzijds naar het moderne Cuba waar u zich bevindt tussen de hoge wolkenkrabbers, moderne winkelstraten en talloze uitgaansgelegenheden.

Oldtimers en koloniale gebouwen. Tijdens een vakantie in Cuba is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Geen schreeuwerige reclames, fastfoodketens of snel internet. Een gemis? Integendeel. De tropische zandstranden aan de azuurblauwe Caribische Zee, opzwepende muziek, zinderende salsa en tongstrelende cocktails doen thuis snel vergeten. Een reis naar Cuba brengt je in vervoering en de levenslust van Cubanen is ongekend.

cuba

Op zoek naar een zonvakantie in Cuba? Goed nieuws!


In dit land in het Caribisch Gebied schijnt de zon net zo uitbundig als de Cubanen zelf. Warm, uitgelaten en altijd vrolijk. Ook fijn: de stranden in Cuba zijn parelwit, of het nu om Varadero in West-Cuba gaat of Holguín in het oosten.
De witte zandstranden steken fel af tegen het groene achterland. Overal doemen steile ronde kalksteenheuvels op. En waar je kijkt zie je plantages: suikerriet-, citrus,- en tabaksplantages. Een van de hoogtepunten is de Viñales Vallei, gelegen op circa 2 uur rijden van Havana.

Wil je in korte tijd meer zien van Cuba? Kies dan bij TUI voor een rondreis door Cuba. Of je nu kiest voor de gezelligheid van een groepsrondreis, de luxe van een individuele rondreis met privéchauffeur en gids of de avontuurlijkheid van een individuele rondreis per huurauto, een rondreis door Cuba is een ervaring om thuis nog lang over na te praten.

Kleurrijke stedentrip in Havana

Natuurlijk drink je tijdens een strandvakantie in Cuba een mojito op een hagelwit strand. Maar Cuba is meer dan strand. Maak bijvoorbeeld kennis met het rijke verleden tijdens een vakantie in Havana. Swingende salsa, koloniale gebouwen en kleurrijke oldtimers bepalen in deze stad het straatbeeld. Belangrijke bezienswaardigheden in Havana zijn de Spaanse forten, Castillo del Morro en Fortaleza de San Carlos de la Cabana, beide aan de overkant van het Canal de Entrada gelegen. Vanuit het tweede fort werd in 1959 de Cubaanse Revolutie geleid. Tegenwoordig lijkt het indrukwekkende bouwwerk meer op een kleine stad waar je verschillende winkels en restaurants vindt. Wie ’s avonds gezelligheid zoekt, kan naar Malecon, de kilometerslange boulevard langs de gelijknamige zeestraat die Cuba scheidt van de Verenigde Staten.

cuba

Salsa dansen op straat

cuba

Koloniale pleintjes, kronkelige straatjes en overal muziek. Dat is wat Cuba ademt. Voor een avond salsa en mojito’s is Trinidad een goede plek tijdens een vakantie in Cuba. Net als veel andere Cubaanse steden herbergt Trinidad meerdere casas de musica van wereldklasse. Geen wonder, want Cuba is de bakermat van de salsa. Naast de kerk op Plaza mayor komt elke nacht één van Cuba’s drukste dansvloeren tot leven. Geef je over aan de zwoele salsaritmes en dans samen met de locals in de open lucht de sterren van de hemel.

BEKIJK AANBOD ZONVAKANTIES IN CUBA

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close