Zanzibar

Vakantie Tanzania, Zanzibar

zanzibar

Zie je jezelf al zitten onder een wuivende palmboom op het parelwitte Mapenzi Beach? Tijdens een vliegvakantie op Zanzibar worden dromen werkelijkheid. Wanneer het te warm wordt, sta je zo met je voeten in de azuurblauwe Indische Oceaan. Spot zeesterren bij eb, ontmoet zeepaardjes tijdens een duikvakantie in Zanzibar, bezoek het paleis van de Sultan in Stone Town of ga op safari.

Zanzibar: parelwit paradijs

zanzibar

Een Afrikaans paradijsje op aarde, inclusief parelwitte zandstranden, een azuurblauwe Indische Oceaan, cultureel erfgoed en geurige kruidentuinen vol specerijen: je vindt het tijdens een vakantie op Zanzibar. Op dit veelzijdige eiland, gelegen voor de oostelijke kust van Tanzania, wandel je vanuit het luxe hotel van TUI aan de oostkust zo het parelwitte Mapenzi Beach op. Leg je handdoek op een ligbedje of onder een wuivende palmboom en neem een verfrissende duik in de azuurblauwe Indische Oceaan. Of breng een bezoek aan het watersportcentrum en ontdek de zee per zeilboot, kano of op een surfboard. Ook leuk: bij eb trekt het zeewater aan de oostkust van het eiland zich ver terug en kun je tijdens een wandeling zeesterren en krabben spotten. Vergeet niet je waterschoenen mee te nemen. En je (onderwater)camera natuurlijk!

Duikvakantie Zanzibar

Wie ook graag een kijkje onder water neemt, kan tijdens een duikvakantie op Zanzibar de betoverende onderwaterwereld bewonderen. Zanzibar staat namelijk bekend als een van ‘s werelds beste snorkel- en duiklocaties. Neem je snorkelset mee, of huur er een bij het direct aan zee gelegen resort van TUI en ontdek de prachtig gekleurde koralen en zeeschildpadden van Kendwa Reef. ZanzibarOf leer tijdens een zonvakantie in Zanzibar de kneepjes van het vak van de duikers van het Scuba Do Dive Center en bewonder de schorpioenvissen, zeepaardjes en nog veel meer bijzondere zeebewoners.

Stone Town

Tussen de wateractiviteiten en het zonnebaden door blijft er nog genoeg tijd over om wat cultuur te snuiven tijdens een goedkope vliegvakantie in Zanzibar. Vanuit een centraal gelegen hotel in Stone Town wandel je zo het cultureel werelderfgoed van de stad tegemoet. Wist je dat Freddie Mercury, zanger van de band Queen, in dit westelijk gelegen oude gedeelte van hoofdstad Zanzibar geboren is? Je vindt hier vele bezienswaardigheden, zoals het Beit el Ajaib, het voormalig ceremonieel paleis van de Sultan. De indrukwekkende witte klokkentoren en hoge zuilen zijn zeker het bezichtigen waard tijdens een vakantie in Stone Town. En vergeet ook tijdens het struinen door de smalle straatjes niet even stil te staan bij het prachtige houtsnijwerk op de kenmerkende houten deuren van de Arabische huizen.

Op safari in Zanzibar

zanzibar
Wie aan een vakantie naar Zanzibar denkt, denkt waarschijnlijk ook vrij snel aan safari. En terecht. Zanzibar ligt in Tanzania en is een van de beste safaribestemmingen ter wereld. Verrekijker in de aanslag en op zoek naar de Big Five: op safari tijdens een vakantie in Zanzibar is een once in a lifetime experience en je vertrekt met een grote glimlach weer naar huis. Hakuna Matata!

BEKIJK AANBIEDINGEN VAKANTIE ZANZIBAR

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close