vietnam

Rondreis Vietnam

Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Met 96.160.163 (2017) inwoners behoort Vietnam tot de veertien volkrijkste landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.

Vietnam bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en vietnamhet daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten. Indochina is een geografische term voor dat deel van Azië dat bestaat uit het huidige Vietnam, Laos en Cambodja. Soms wordt ook (oostelijk) Thailand ertoe gerekend. Vietnam is met name door China beïnvloed terwijl Thailand, Cambodja en Laos cultureel meer richting India leunen.

vietnamSinds de hereniging van Noord- en Zuid-Vietnam in 1976, volgend op de Vietnamoorlog, is het land een socialistische volksrepubliek. De Communistische Partij van Vietnam heeft als enige politieke partij alle macht in handen, hoewel het land vanaf 1986 door politieke en economische hervormingen steeds meer bij de internationale diplomatie en de wereldeconomie is betrokken. In de eerste jaren van de 21e eeuw is de economische groei van Vietnam een van de hoogste in de regio.[5] De succesvolle economische hervormingen resulteerde in zijn toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie in 2007.

Xin chào (Hallo), welkom in Vietnam’ is het eerste wat je zult horen bij aankomst. Vietnam is een roemrucht land met een oudevietnam historie die meer dan 2000 jaar teruggaat. Tijdens deze individuele rondreis Vietnam zie je in ruim twee weken tijd alle hoogtepunten die verbazend Vietnam te bieden heeft. Je begint de reis in de prachtige oude stad Hanoi die je beter leert kennen door een inclusieve stadswandeling. Van hier ga je verder naar de prachtige natuur en bergsvolkeren van Sapa. Uiteraard mag ook een prachtige cruise in de Halong Bay niet ontbreken bij een rondreis door dit fascinerende land.

Via Hue reis je verder in zuidelijke richting naar het charmante plaatsje Hoi An. Je hebt hier ruim de tijd om alle plekjes te ontdekken en erachter te komen waarom deze smeltkroes der culturen zo populair is bij zoveel bezoekers. Vervolgens reis je verder naar het zuiden van het land, Cantho, de machtige Mekong delta en natuurlijk de grootste stad van het land Ho Chi Minh City. Hier maak je uitgebreid kennis met de geschiedenis van de stad en bij de nabijgelegen Cu Chi tunnels krijg je een indrukwekkend beeld over de de Vietnam oorlog. De reis eindigt in het voormalige Saigon, of indien gewenst kun je er een paar heerlijke daagjes strand aan vast plakken.

Bekijk Verbazend Vietnam | Highlights Rondreis

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close