kenia

Droomreis naar Kenia

Kenia reizen

Droom je al jaren van een safari in Kenia? Trek de stoute schoenen aan en maak kennis met de natuurlijke schoonheid van Oost-Afrika en de kleurrijke Kenianen! Olifanten, leeuwen, nijlpaarden, giraffes… Het zijn slechts enkele voorbeelden van dieren die je voorheen alleen in de dierentuin of op televisie zag, maar waarmee je tijdens een safari in Kenia toch echt oog in oog komt te staan. Tel daarbij op dat het land bekend staat om zijn oogverblindende, gevarieerde landschappen én karakteristieke bevolkingsgroepen en je begrijpt waarom je geen spijt zult krijgen van de beslissing om door Kenia te reizen.

Kenia

Een van de vele plaatsen waar je een safari in Kenia kunt maken, is het Nakuru Nationaal Park in het zuidwesten van het land. Hier loopt een groot aantal neushoorns rond en heb je de mogelijkheid om vele flamingo’s en allerlei andere exotische vogels te spotten. Die vogels kun je tijdens je rondreis door Kenia ook tegenkomen bij het Naivashameer in Rift Valley, waar je bovendien wordt overdonderd door de imposante nijlpaarden. Wie in Kenia op vakantie is en graag te voet of per fiets een natuurpark bezoekt, moet in het Hell’s Gate Nationaal Park zijn. Hier kijk je aan tegen de steile wand van een steeds smallere kloof, waar de grootste gier van Afrika zich ophoudt. Ook voor veel gazellen en zebra’s is dit park de thuisbasis. Een bezoek aan het wildreservaat Masai Mara verrijkt je rondreis door Kenia eveneens: je treft er onder andere leeuwen, neushoorns, luipaarden, valken, cheeta’s en antilopen. Een wandeling in de fantastische omgeving van de Mount Kenya is een ervaring om nooit te vergeten, terwijl je in het Baringomeer zomaar een krokodil kunt ontwaren.

Kenia

Landschap Kenia

Het landschap van Kenia wordt gedomineerd door de Grote Slenk. Deze 6400 kilometer lange breuklijn in de aarde strekt zich uit van Libië in het noorden tot Mozambique in het zuiden. Het meest spectaculaire gedeelte van de Grote Slenk ligt in Kenia. De steile hellingen steken hier op sommige plekken meer dan 600 meter boven het dal van de kloof uit. Langs de randen van de breuklijn is een reeks vulkanen ontstaan, waaronder de hoogste berg van Kenia, Mount Kenya (5199 meter), die met gletsjers is bedekt.

Bergen en vlaktes in Kenia
De belangrijkste bergketens in Kenia zijn het Aberdare gebergte ten oosten van de slenk (3994 meter) en ten westen van de slenk het Mau Escarpment en het Elgon gebergte (4321 meter, op de grens tussen Kenia en Oeganda). Een groot gedeelte van het zuiden bestaat uit uitgestrekte vlaktes met hier en daar wat heuvels. Het bekendste zijn de vlaktes van het Masai Mara National Park. Het park herbergt de grootste concentratie grote zoogdieren op aarde. In het noorden en noordoosten ligt een woestijnachtig gebied dat tweederde van de totale oppervlakte van Kenia beslaat. In de westelijke hooglanden, waar het regelmatig regent, bevinden zich de belangrijkste landbouwgronden en theeplantages van Kenia.

Taal Kenia

Swahili of Kiswahili is de nationale taal van Kenia. Het Engels geldt als tweede nationale taal. Vooral in steden en aan de kust kun je goed met Engels terecht tijdens een rondreis door Kenia. Daarnaast spreekt iedereen zijn eigen stamtaal. Kiswahili is van oorsprong een handelstaal. De taal ontstond in de late middeleeuwen, toen Arabieren handel dreven met de Afrikaanse oostkust. De taal heeft de structuur van een Afrikaanse Bantoe taal, maar kent veel leenwoorden uit het Arabisch. In de negentiende en twintigste eeuw zijn ook verbasteringen van westerse woorden in het Kiswahili opgenomen. Wees dus niet verbaasd als je opeens woorden als aeropleni (vliegtuig), baiskeli (fiets) of shule (school) tegenkomt.

Enkele woorden Swahili

Hallo
Mambo/jambo

Hoe gaat het?
Habari?

Antwoord: goed
Nzuri

(Heel erg) bedankt
Asante (sana)

Voor meer woordjes Swahili en uitspraak, download de app ‘google translate’. Lukt het niet om met woorden te communiceren, probeer het dan met plaatjes. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de app ‘Boxo Travel’ of ‘Point it’.

kenia

Eten en drinken Kenia

In de steden vind je in Kenia redelijk luxe restaurants, waar je een menu kunt krijgen vergelijkbaar met wat in Europa wordt geserveerd. Ook fastfood vind je in vrijwel elke stad, zoals patat met ketchup, hamburgers, worstjes, eieren, vis en kip. Ook zijn er Indiase restaurants. Op de markten is vooral veel tropisch fruit te koop: mango’s, papaja’s, ananas, guaves, bananen, kokosnoten, sinaasappels ed.

Traditionele keuken in Kenia
De traditionele basis ingrediënten van de Keniaanse keuken zijn vlees en kip; tomaat, wortel en ui; peper en zout. Dit wordt gegeten met ugali (een stevige brij van gekookt maïsmeel) en sukuma wiki, een groente. Aan de kust en aan het Victoriameer krijg je vis in plaats van vlees. De keuken is beïnvloed door de Indiërs die in Kenia wonen. Zo kun je als tussendoortje overal chapati (een soort hartige pannenkoek) en samosa (een met gehakt en kruiden gevuld deegflapje) kopen. Aan de kust en op de eilanden vind je de beroemde Swahili-keuken: een mix van de Afrikaanse keuken en de keuken uit het Midden-Oosten en India.

Drinken in Kenia
Frisdranken als Coca Cola en Fanta zijn overal in Kenia te koop, evenals koffie en thee. Op de plaatsen waar veel toeristen komen, staan vaak verse vruchtensappen op de kaart. In Kenia wordt veel bier gedronken, ook al omdat het naar verhouding goedkoop is. Er zijn verschillende soorten bier (zelfs bananenbier) met een uiteenlopend alcoholpercentage. Kraanwater kun je beter niet drinken tijdens je
rondreis door Kenia. Mineraalwater in flessen is overal verkrijgbaar.

BEKIJK AANBOD REIZEN KENIA

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close