marrakeshgroot

Vakantie naar Marokko, Marrakech.

marrakech

Vakantie naar Marrakech, Marokko

In nog geen vier uur vlieg je vanuit Eindhoven naar de Koningsstad Marrakech. Wie naar Marrakech vliegt, komt terecht in een positieve mix van het dagelijkse Marokkaanse leven vermengd met een rijk verleden, een heerlijke sfeer en enorm veel verborgen parels. De mooiste plekken in Marrakech vind je verborgen in stegen en straten die in eerste instantie weinig bijzonders lijken te verhullen. marrakechAchter de vaak nietszeggende gevels vind je de mooiste plekjes, zoals fantastische hotels waar je je in Arabische sferen kunt laten verwennen en winkels die wat betreft decor niet onder doen voor een paleis. Ontdek de mooiste plekjes van deze stad en bezoek het wereldberoemde Djemaa El Fna plein. Neem natuurlijk ook een kijkje bij één van de ‘Souks’. Dit zijn verschillende markten waar shopliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Hier zie en vind je werkelijk alles. Van geneeskrachtige kruiden tot tapijten en levende kippen!

Zoals bij zo veel vakantiebestemmingen doet men er goed aan om zich vooraf te verdiepen in culturen en gebruiken van het te bezoeken land. Dit is niet anders voor de bestemming Marrakech. Omdat het een Islamitisch land betreft heeft het bijvoorbeeld de voorkeur voor dames om je respectvol te kleden. Dit houdt niet meer in dan dat de schouders en de rest van het lichaam redelijk bedekt zijn. Niet dat dit verplicht is, maar je merkt toch dat als je gekleed bent in een topje met een korte broek of rok men dit bedenkelijk aanschouwt. Een leuk shirt of tuniek met een legging of broek zijn prima als je besluit toch wat meer rekening te houden met de cultuur.

soek-markt-in-marrakech-marokkoDe eerste indruk van de stad Marrakech kan iets wat schokkend overkomen. Zeker als je de oude Medina (stad) nadert. De straten zijn te smal voor auto’s, dus vaak wordt het sjouwen met je koffer naar de bestemming. De steegjes zijn oud en stoffig en hier en daar tref je tussen de winkeltjes wat bedelende mensen. De sfeer is echter oké. Men dringt zich niet aan je op en zijn zeer welwillend om je de weg te wijzen. En dit is vaak erg welkom gezien het feit dat straatnamen in de oude Medina veelal ontbreken. Aan de buitenkant is een hotel of B & B in dit stadsdeel ook vaak niet te herkennen. Ben dus goed voorbereid. Schrijf bijvoorbeeld de naam en het adres van het hotel op een briefje. De inwoners zijn niet allemaal in het Engels aan te spreken. Het is hier voornamelijk Arabisch en Frans wat de boventoon voert. In de bekende soeks kom je met Engels wel een heel eind. Dit is gelukkig ook makkelijk want onderhandelen over de prijs is hier de beste tijdsbesteding.

marrakech

In de ‘nieuwe stad’ waar de wijken Guéliz en Hivernage zich bevinden is weer een hele andere kant van Marrakech. Hier oogt het een stuk moderner en zijn de hotels gewoon goed bereikbaar per auto. Winkelketens als Zara en Mango hebben hier een eigen plekje. De eetgelegenheden zien er Europeser uit dan in de Medina waar je vooral authentieke winkels en eetgelegenheden treft. De ‘oude’ en ‘nieuwe’ stad worden met elkaar verbonden middels de statige en brede Avenue Mohammed V. Een combinatie van een bezoek is dan ook zeer goed te doen. Een tip is om dit dan stijlvol met paard en wagen te doen. Deze staan in de Medina opgesteld aan het begin van het beroemde Place Djemaa El Fna aan de kant van de grote Koutoubia Moskee.

marrakechMarrakech

BEKIJK AANBIEDINGEN VAKANTIE NAAR MARRAKECH

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close